Изказването му бе в отоговор на въпрос на Бозов, който се заинтересува какви са позициите на Варна в сравнение с другите морски градове. Стана ясно, че по време на настоящото си плаване, стартирало през август миналата година, американският военен кораб е посетил 14 страни и 17 пристанищни града. Безспорно Варна се нарежда на първо място в класацията през лятото, заяви кап. Кнутсен. След нея на второ място е пак тя през зимата.
Корабът USS Taylor пристига в българската морска столица за трети път в рамките на плаването си. Още при първата визита бях очарован от града и веднага се обадих на семейството си, за да му кажа, че това е мястото, където бих го завел задължително на почивка, разказа командирът на американския кораб. Много добри впечатления на американските моряци е направил и курортът Златни пясъци.
Стандартът на живот тук е много висок и наподобява този в Съединените американски щати, каза още кап. Кнутсен. Така например US моряците били много доволни, че могат да ползват свободно интернет в града и по този начин да поддържат връзка с близкте си. С удоволствие посещавали и места и забележителности, за които само са чели. Представителите на САЩ били много доволни и от обслужването, което получавали тук. Пиколата, сервитьорите и барманите във Варна са изключително любезни. В Констанца не е така, заяви кап. Кейт Кнутсен. Той бе категоричен, че варненци са изключително гостоприемни и това е нещо, от което другите морски градове могат да вземат пример. Прави впечатление и, че хората тук изглеждат щастливи, което говори, че са доволни от живота си.
Екипажът на USS Taylor е прекарал във Варна и миналата Коледа. По повод празника, ръководството на кораба е поканил деца от варненска детска градина на обяд на борда на плавателния съд. "Беше невероятно преживяване. Коледата с деца е несравнима", спомни си кап. Кнутсен. Много доволни останали и варненчета. Дано този обяд да е предизвикал интереса на някои от децата към морската служба, каза в тази връзка домакинът на срещата. Той допълни, че освен през лятото, Варна може да предложи на гостите си много приятни преживявания и емоции и през зимния сезон. След като напусне акваторията на Варненския залив, корабът от състава на VI американски флот ще се отправи към Съединените американски щати. Обикновено плаванията на US военните кораби продължават около шест месеца, а престоят у дома - около година, уточни командирът на USS Taylor. След края на срещата той и зам.-кметът Христо Бозов си размениха подаръци и си пожелаха да се видят отново. / в. “Позвънете новини“