Въпреки, че в залата нямаше хора, на градоначалника му отне около 10 минути да получи необходимия документ, предаде БГНЕС. Причината за забавянето бе, че не носеше в себе си лична карта и се наложи да изчака подчинените си, да му я донесат.
Документ за липса на задължения поиска и министър Николай Василев, който както се оказа е с постоянен адрес във Варна. По време на обслужването стана ясно, че на гишето не може да се заплати с дебитна или кредитна карта, а се плаща само в кеш.
Най-късно до средата на следващата година 100 администрации в страната ще имат внедрени системи за управление на опашките. В момента броят им е 39, съобщи министър Николай Василев при откриване на новата система в община Варна, цитиран от БТА. Стойността на проекта е над 387 хиляди лева. С такава система са снабдени и районните администрации в града.
Варна е най-добре оборудваният град в страната, посочи Василев. Той уточни, че това е първата община, внедрила системата и допълни, че през следващата година с такъв софтуер ще бъдат снабдени още няколко общини.
Новата придобивка спестява време на гражданите, а ръководството на администрацията ще има възможност да следи ефективността в работата на служителите и да анализира слабите места, посочи Василев. По думите му другият голям плюс на системата е, че дава възможност за събиране на статистическа информация.