Днес пък в дома й бяха открити големи суми пари за 150 000 лева, както и 400 грама злато.
От ”Зелена Варна” изтъкват, че от 2005 г. Цветкова е в дъното на "срамната" реституция на градинката пред бл.39 в ж.к. „Чайка”, предаде БГНЕС. От сдружението изтъкват, че съдийката е взела решение в полза на ищеца Димо Димитриев, като председател на съдебния състав по административно дело. В него съдът приема площта на реституирания имот не на 1,8 дка, а на цели 9,8 дка на базата на елементарно поправени нотариални актове. Нещо повече, съда в присъжда обезщетение в размер на 39 000 лв (в компенсаторни бонове) за имот който е на съвсем друг собственик, се казва в съобщението на "Зелена Варна".
Парадоксално е, че в хода на делото никой не е поискал да види документ за собствеността на ищеца върху втория имот. Общите безщетения по това дело са в размер 139 000 лв. в компенсаторни бонове и върната земя 400 кв. м в “реални” граници с което е силно ощетена българската държава, а живущите в кв. ”Чайка” ще трябва да търпят ужасяващите последици от започналото и вече завършило строителство в градинката им, отбелязват от сдружението.
Оттам припомнят, че още тогава по това дело са изпратили стотици жалби до всички държавни институции, надзорни инстанции по строителството и прочие, но "практически никой не се напрегна дори и малко за да бъде разобличена една корупционна практика". Единствено медиите откликнаха на нашия протест, отбелязват още от гражданското сдружение. Оставаме с убеждението, че всяка несправедливост рано или късно получава своето възмездие, заключават от "Зелена Варна".
Междувременно по разпореждане на председателя на Върховния административен съд Константин Пенчев на мястото на Цветкова временно е назначена съдия Тинка Косева. Пред Фокус от Варненския административен съд заявиха, че засега при тях не е пусната официална информация за случая с Цветкова, за която научавали информация само от медии и интернет форуми.
Анелия Цветкова е задържана за 72 часа с прокурорска заповед. Рано тази сутрин е отведена в София, а в неделя се очаква да бъде гледана мярката й за неотклонение в столичната градска прокуратура.
Анелия Цветкова беше задържана вчера след обяд при специализирана акция в ресторант “Лавера” в центъра на Варна. Тя и мъжът, с който са обядвали, били чести гости на заведението. „Влязоха, седнаха, поръчаха си. След около 15 минути влязоха полицаи. Отведоха мъжа и след това започнаха да разпитват жената. Имаше пари на масата, после брояха парите, провериха ги, че са маркирани”, коментира Рая Хаджиминчева –сервитьор, пред БНТ. Мъжът е отведен с белезници, разказаха очевидци. На масата е имало две пачки с банкноти по 50 лева. Разпитът на Цветкова е продължил в заведението около 3 часа, а след това е отведена от служители на Държавната агенция по национална сигурност.
За съседите на Анелия Цветкова арестът й беше най-коментираната тема и в двете кооперации, където тя има апартаменти. Повечето от тях бяха изненадани от факта, че е взела подкуп. „ ...Така я уважавахме тука, симапатична е, някой човек ти става симпатичен и на пръв поглед, но това са професионални неща, за които ние не можем да коментираме”, коментира Любомир Димитров-съсед. "Ами познавам я като човек - като минава: „Здравей, здрасти”. Иначе така общуваме - ний сме от по-ниско ниво, те са от по висок ранг, малко по трудно се контактува с такива хора”, коментира Георги Маринов- също съсед на Анелия Цветкова.