Това показаха проверки на експертите от Комисията за защита на потребителите (КЗП), които от три дни текат по морето. Касовата бележка служи като гаранция, ако масажистките и масажистите са неопитни или използват некачествени продукти и клиентът получи обрив или контузия. Документът ще докаже на кой обект се е случило това, обясниха от комисията. Тази година по плажовете работят като масажисти предимно мъже и чуждите летовнички изобщо не помислят да си поискат касов бон, разказват наблюдателни българи, съобщава в. "Новинар".
Друго често нарушение, което констатирали инспекторите, било липсата на обявен ценоразпис за видовете масажи. Цените не ги пише никъде, казват се на място и в много от случаите те са различни за чужденци и за българи, което е абсолютно незаконно, коментираха от комисията. Инспекторите проверявали още по какъв начин се съхраняват масажните масла, дали се държат при специални условия на по-ниска температура и дали масажистите притежавали нужната квалификация. <> До края на седмицата експертите ще проверяват при какви правила се отдават под наем джетове и парашути, теглени от моторни лодки.
При 32 хотела от 93 проверени се приемат клиенти, без обектите да са категоризирани. Това са предимно обекти в районите на Обзор и западната част на Слънчев бряг. Тези хотели ще бъдат затворени, ако до края на седмицата не бъде открита процедура по категоризация, обясни председателят на КЗП Дамян Лазаров.